viernes, 9 de marzo de 2012

CANÇONS PER LA PAU.


Nosaltres, Esther Alberola i Josep Ferrandis, hem triat dos cançons per lluitar per un món amb pau, amb llibertat, tranquilitat, amistat i companyerisme, que és el que significa per a nosaltres “Pau”. Aquestes dos cançons són: -Pray, de Justin Bieber. Està escrita i cantada en anglés, per Justin Bieber, un cantant Canadenc. Así teniu la lletra original de la cançó: I just cant sleep tonight. Knowing that things aint right. Its in the papers, its on the tv, its everywhere that I go. Children and crying. Soldiers are dying Some people don't have a home But I know there's sunshine behind that rain I know there's good times behind that pain, hey Can you tell me how I can make a change I close my eyes I can see a brighter day I close my eyes and pray I close my eyes I can see a better day I close my eyes and pray I lose my appetite, knowing kids starve tonight. When I sit up, cause my dinner is still on my plate. Ooo I got a vision, to make a difference. And its starting today. Cause I know there's sunshine behind that rain I know there's good times behind that pain, hey Can you tell me how I can make a change I close my eyes I can see a brighter day I close my eyes and pray I close my eyes I can see a better day I close my eyes and pray for the broken-hearted. I pray for the life not started I pray for all the ones not breathing. I pray for all the souls in need. I pray. Can you give you give em one today. I just cant sleep tonight. Can someone tell how to make a change? I close my eyes I can see a brighter day I close my eyes and pray I close my eyes I can see a better day I close my eyes and pray   La cançó tracta sobre les coses que no van bé, i que apareixen tots els dies als diaris i a la televisió. Dels xiquets que ploren, els soldats que moren, la gent que no té casa… Però no tot és dolent, i intenta ser optimista, amb la següent frase: “But I know there's sunshine behind that rain”. La tornada diu que quan tanca els ulls pot vore un dia millor. Aquest és el link de la cançó: http://www.youtube.com/watch?v=o9tJW9MDs2M&ob=av2e 

L’altra canço es “disparos de silencio” de Nach, aquesta canço tracta sobre la pau ja que fa referencia a molta gent que a volgut canviar el món i a acabat morint. Açí us deixem part de la lletra de la  canço:
Y la historia se repite, hay un castigo ejemplar, Y mil formas de acabar con el que grite, con aquel que agite las conciencias y hable de utopías, Héroes convencidos, perseguidos por la CIA, vierten su agonía por la libertad siendo censurados, Y a sangre fría sin piedad, asesinados por Gobernantes cobardes, mi RAP arde al recordarles, Al decirle al mundo que su lucha no fue en balde, como John Lennon, me temo que fue un veneno, No era bueno hablar de mas, hablar de amar mas, sin mal, sin armas, un Jesucristo en los 70's, la amenaza de un buen tipo, "imagine of the people", como himno inmortal de un mito, de colosal influencia y fatal consecuencia, 5 balas en su espalda, la sentencia, Por decir verdades, por imaginar un mundo de igualdades de música, amor y oportunidades; Ideales de un loco arlequín que tocó fin, Por soñar despierto, acabó muerto como Luther King, Martin, nos dijo adiós antes de tiempo, Al predicar la paz con el ejemplo, Fue la furia de un gobierno, Que odiaba ver a un negro como aquel, luchando sin cuartel, por un pueblo y un color de piel Y fue así como el odio y su frenesí, Le dieron caza aquella tarde gris en Memphis-Tenesee, y allí otra paloma cayó al suelo sin consuelo, La esperanza lloró, lo oyó todo un planeta entero, De nuevo el rencor venció, sucumbió el romance, quizás todo sería distinto hoy sin aquel percance. Quizás Bob Marley no murió de cáncer, Quizás Tupac Shakur murió por su actitud Black Panther, misterio, conspiración, la   revolución pago su precio. Y quien habló de masa halló disparos de silencio. Açí vos deixem el link del vidio : 
http://www.youtube.com/watch?v=MFgSUO5sDzM

Conclusió: Les dos cansons, a pesar de ser de dos estils totalmente diferent parlen sobre un mateix tema. La gent es pot unir a pesar de les diferències per a tratar un tema important, com ho és la pau.

1 comentario:

  1. La presentació no és adequada. Poca cura per fer un treball bé, que estava ja fora de plaç. No es posa una adreça del vídeo que ni tan sols és navegable en un bloc. El contingut potser interessant però de la manera que el feu no pot interessar-li a ningú que s'acoste al vostre bloc.

    ResponderEliminar